Opgroeien

Thema opgroeien

Met het thema Opgroeien richten we ons op de opgroeiende jeugd en hun ouders.

De weg van opgroeien tot aan het volwassen worden is niet alleen een zorg van elke ouder. Daar zijn ook gemeenschappelijke aandacht en passende voorzieningen in Riethoven voor nodig, zoals het kinderdagverblijf en de basisschool. Goede voorzieningen en ontmoetingsmogelijkheden voor opgroeiende jeugd spelen ook een zeer belangrijke rol in de afweging van jongeren en jonge ouders om in Riethoven te blijven wonen of zich als nieuwkomer (of terugkomer) te vestigen.   Naast een aantal mooie bestaande activiteiten, onderzoeken we de behoeften van de Riethovense ouders en jeugd en ontwikkelen we nieuwe initiatieven en activiteiten die leiden tot een aanbod voor peuters, kleuters, schoolgaande jeugd en jongvolwassenen op weg naar zelfstandigheid.

We willen samenwerken en investeren in het behoud van de basisschool en kinderopvang en de verdere ontwikkeling tot een moderne gemeenschapsvoorziening. Een randvoorwaarde voor een toekomstbestendig, vitaal en levendig dorp

Techniekclub Opeigenrisico

Techniekclub OpEigenRisico is actief in techniek met jongeren vanaf groep 8.
We doen wat we leuk vinden of wat ons leuk lijkt, zoals:

Lego Mindstorm robot bouwen
Solderen, MP3 versterkers, discolichten, deurbellen
geprogrammeerde auto’s bouwen met Arduino
Petfles raket bouwen
Hovercraft van stofzuigers of Vortrex kanonnen
Drone bouwen.
Escape-room bouwen
Wil je eens komen kijken, dan ben je welkom op vrijdagavond van 18.30 tot 20.30u in de Rietstek in Riethoven.

De Stichting Gemeenschapswerk De Rietstek

De Stichting Gemeenschapswerk De Rietstek en het gemeenschapshuis De Rietstek speelt als “Huis van de Coöperatie” een belangrijke rol door het organiseren, faciliteren en ondersteunen van een aantal op de jeugd gerichte activiteiten.

De Rietstek

De Rietstek is een plek waar van alles gebeurt en mogelijk is. Een fijne plek voor jong en oud.
Een ontmoetingsplaats vàn en vóór de Riethovense gemeenschap, en een thuisbasis voor diverse verenigingen en clubs.

Meer Riethoven

Website “Meer Riethoven” is een dorpswebsite van, voor en over het dorp Riethoven. Het is een nieuw informatieplatform voor de inwoners, nieuwkomers, bezoekers, toeristen en andere geïnteresseerden.

Lees nu verder