Nieuw project met de dorpsondersteuner: Doen wat wel kan

Nieuw project met de dorpsondersteuner: Doen wat wel kan

Samen met Lieneke Verspaandonk, de dorpsondersteuner van Riethoven zijn er al tal van mooie initiatieven ontstaan. Denk aan ‘Eten wat de pot schaft’, het koffieuurtje, informatieavonden over verslavingen en nog veel meer. Daar is sinds 1 december 2023 nog een project toegevoegd: ‘Doen wat wel kan’.

Over dit project

Lieneke is er voor iedere inwoner van Riethoven en zoekt naar de vragen die er leven. Die probeert ze vervolgens te verbinden aan andere inwoners die kunnen helpen bij die vragen. Inwoners die een bepaald talent hebben en dat graag inzetten voor Riethoven. We kijken dus vooral naar wat er wel kan, in plaats van wat er niet kan. Dat doen we onder de noemer ‘Doen wat wel kan’.

Hoe vinden we die talenten dan?

Onze dorpsondersteuner werkt al jaren met het bewezen programma ‘Accent op ieders talent’. Het doel is om het netwerk van bewoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties te versterken. Eerst zoekt ze naar de vragen die er in het dorp zijn. Hebben inwoners bijvoorbeeld vervoer nodig? Is er behoefte aan onderling contact tussen jonge moeders? Zijn er werkgroepen die nieuwe vrijwilligers zoeken? Etc.

Met die informatie zoekt ze in een dorp naar inwoners die talenten hebben die passen bij die vragen. Dat kan van alles zijn. Denk aan koken, teksten schrijven, schilderen, wandelen, administratie, schoonmaken, kletsen, voorlichting geven, wat dan ook. Vervolgens verbindt ze de juiste personen aan elkaar om zo een nog fijner Riethoven te creëren.

Ze zet zich hierbij met name in om:

Mede mogelijk gemaakt dankzij sponsoring

Je kan je voorstellen dat er een hele organisatie komt kijken bij zo’n project. Dat doen we niet alleen. Mede dankzij sponsoring van het VSB Fonds, Oranje Fonds en de Regiobank maken we dit mogelijk.

Denk zeker met ons mee

Klinkt dit je als muziek in de oren en heb je direct ideeën die passen bij dit project? Of wil je meer weten over de mogelijkheden om jouw talent in te zetten?

Neem contact op met Lieneke Verspaandonk via dorpsondersteuner@meerriethoven.nl of 06 55 22 52 56

Of kom langs bij het koffie-uurtje op de eerste donderdag van de maand van 10:30 tot 12:00u in de Rietstek.