Werkgroepen Meer Riethoven stemmen samen af

Werkgroepen Meer Riethoven stemmen samen af

Op 24 januari zaten het bestuur en de vertegenwoordigers van de meeste werkgroepen van Meer Riethoven bij elkaar. Ze bespraken wat ze voor elkaar kunnen betekenen en welke kansen er liggen om samen (nog) meer voor het dorp te betekenen en te “Doen wat wél kan”.

‘Doen wat wél kan’ is het motto en het project waarmee Meer Riethoven de toekomst in wil, samen met de dorpsondersteuner, de werkgroepen en de inwoners van Riethoven.

Dat doel wordt gesteund door financiële bijdragen van het VSB fonds, Regiobank en Oranjefonds (Buurtfonds). Ter plekke werd een cheque uitgereikt door Vincent en Lianne, de vertegenwoordigers van de laatste twee.

Aanwezig waren de: Bende van Riethoven, Bezoekgroep, Burgerbieb, Comité 4 mei, Dagbesteding, Fietsmaatjes, Popcornclub, Jeugdvakantiewerk, Dorpsmoestuin, Oranje comité , Sinterklaas comité, Eten wat de pot schaft, Techniekclub Op Eigen Risico, Jeugdcarnaval, Tour door ons dorp, Werkgroep verslavingen, Koffie-uurtje, Hobbyclub, Winterfestival, de dorpsondersteuner en het bestuur van Meer Riethoven.

Na een kort voorstelrondje gaf Lieneke Verspaandonk een toelichting op het project en volgde een boeiend gesprek. Ze bespraken de volgende thema’s

De uitkomst

Na deze bijeenkomst weten de aanwezigen beter van elkaar wat ze doen en wat er nodig is om goed te blijven functioneren. Daarin zitten veel overeenkomsten, zoals de zoektocht naar vrijwilligers, de beschikbaarheid van materialen (tent, geluidsinstallatie etc) en de contacten met de gemeente. Meer Riethoven en de dorpsondersteuner gaan daarmee aan de slag. Grote winst is ook het aanbod dat de werkgroepen deze avond onderling naar elkaar deden om samen te werken en elkaars activiteiten te versterken.

Al met al een prettige en productieve bijeenkomst met vervolgacties.

Wil je meer weten over ‘Doen wat wel kan’? Kijk dan op meerriethoven.nl/doenwatwelkan of neem contact op met Lieneke Verspaandonk via 06 55 22 58 56.