Vrijwilliger Fietsmaatjes Riethoven

Vrijwilliger worden?

Fietst u graag in onze mooie omgeving en wilt u iemand anders hier ook van laten genieten? Iemand die graag wil fietsen maar dit zelfstandig (even) niet kan? Fietsmaatjes Riethoven is altijd op zoek naar vrijwilligers, om samen met een gast een gezellige rit te maken. Uit ervaring blijkt dat onze vrijwilligers hier net zo veel plezier aan beleven als onze gasten.

Hoe werkt het systeem van vrijwilligers en gasten, en hoe kunt u flexibel uw eigen tijden inplannen? Hoe kunt u een fiets reserveren? Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Voordat u daadwerkelijk start met fietsen, krijgt u een instructie. Samen met de coördinator maakt u eerst een proefrit om te ervaren hoe het voelt als bestuurder maar ook als gast.

 

Meerriethoven

Net als Joyce

“Hoi ik ben Joyce Sanders. Samen met een groep fanatieke dorpsgenoten heb ik me aangesloten als vrijwilliger bij Fietsmaatjes Riethoven welke vanuit onze dorps coöperatie ‘Meer Riethoven’ is opgezet. De samenwerking met iedereen binnen de coöperatie en Fietsmaatjes verloopt prettig en vlot. Iedereen zet zich in om er een fijne fiets ervaring van te maken met de Fietsmaatjes.
Mijn fietsmaatje (en opa) Jos Tops en ik zijn beiden graag in de natuur, in beweging én genieten van elkaars gezelschap. Vroeger fietste hij graag met een groep flinke routes. Thuis heeft hij nu een hometrainer waar hij nog regelmatig gebruik van maakt. Omdat hij zelf sinds een aantal jaren geen auto meer rijd is het dubbel genieten om samen met de duo-fiets er op uit te gaan. Tijdens het fietsen is het altijd weer genieten van onze bosrijke omgeving. Voor opa is er natuurlijk veel veranderd. De wegen zijn veranderd, er zijn flink wat gebouwen weg en bijgekomen. Altijd leuk om te horen hoe hij het nu ervaart en hoe het vroeger op diverse plekken was. Ik krijg lessen geschiedenis en we schromen niet om lekker een liedje te zingen. Een paar weken geleden hebben we een mooie route gereden van 31 km en hebben we een tussenstop gemaakt bij Opa’s neef in Oerle.

Meerriethoven

Gewoon helpen?

U kunt U ook op een andere manier inzetten voor Fietsmaatjes Riethoven. Bent U technisch of goed in het schrijven van stukjes of in het organiseren van activiteiten ? Ook dan horen we graag van U.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Meerriethoven

Vrijwilligersbeleid

De Stichting Gemeenschapswerk de Rietstek waar Fietsmaatjes Riethoven deel van uitmaakt, hanteert een algemeen vrijwilligersbeleid en een op Fietsmaatjes toegespitst beleid dat je hieronder kunt lezen:

1. Vrijwilligersbeleid Stichting Gemeenschapswerk de Rietstek
2. Vrijwilligersbeleid Fietsmaatjes Riethoven

Contact